Rinus en Willemijn Berkvens leggen de pannen erop!

Sint-Oedenrode – Vanaf 1 augustus leggen Rinus en Willemijn Berkvens, de uitbaters van de foyer van sportzaal de Kienehoef, de pannen erop. Na 34 jaar komt er een einde aan een tijdperk, zoals iemand in de foyer met teleurstelling in haar stem vertelde. Vanwege de coronamaatregelen geeft het tweetal geen uitgebreide receptie en dat vinden ze zelf erg jammer.

“In 1987 kreeg ik de kans om de exploitatie van de foyer over te nemen”, vertelt Rinus. “In die tijd werkte ik als vrachtwagenchauffeur bij Van Kaathoven. Fred Versantvoort, die in die tijd de foyer exploiteerde, vroeg me toen of ik het zag zitten om de exploitatie helemaal over te nemen. Ik hielp Fred in die tijd regelmatig en daarom wist ik ook waar ik aan begon. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik gekozen heb voor de foyer, zonder dat ik mijn oude vak helemaal los heb gelaten”. Terwijl Rinus ronduit vertelt over zijn werk, wordt hij regelmatig onderbroken omdat de jeugdleden van BV-Rooi net klaar zijn met hun training. Verschillende van hen komen persoonlijk afscheid nemen. Het is duidelijk: Rinus is bij jong en oud geliefd.

Natuurlijk is het een open deur intrappen om te vragen of er in de afgelopen 34 jaar veel is veranderd. Toch verbaast het antwoord dat Rinus geeft: “Ja er is zeker veel veranderd in die tijd. In het begin maakte ik zeventig uur in de week hier in de foyer, dat is in de loop van de jaren teruggegaan naar hooguit twintig uur. Dat komt zeker niet alleen door de gedwongen sluiting rond corona, nee ik vind dat daar de houding en het gedrag van de gemeente veel meer de oorzaak van is”, zegt Rinus met enige verontwaardiging in zijn stem.