KAMP JEUGD RBC een groot FEEST

Hoewel vorig jaar het dagje uit erg leuk is geweest konden we er dit jaar niet omheen. De jeugd wilde dolgraag op kamp. Dus op zoek naar een geschikte locatie en datum kwamen we in het weekend van 12-13-14 juni in het scoutinggebouw in Biezenmortel uit.

Vrijdagavond werden de kids opgevangen door onze kampmanager van die avond: Manon. Zij verzorgde in het kader van haar snuffelstage het programma van die avond. Nadat alle matrassen wat lucht hadden gekregen en een plaatsje in de grote slaapzaal kon het feest dan eindelijk beginnen. Ouders de deur uit gezet, kampvuur aan, bak chips en limonade erbij. En gaan met die quiz. Geweldig gelachen met zijn allen.

Daarna was het wachten tot het donker was, onder het genot van heel wat rondes “weerwolven”. Want toen kon het flessenvoetbal beginnen. Voorzien van lichtgevende arm- en enkelbandjes was het nog verrekte lastig om de fles water van je tegenstander te vinden.

En toen……………..slapen potverdorie. Morgen weer een drukke dag.

Zaterdags was er een soort zeskamp gepland in de Loonse en Drunense duinen. Helaas regende het in de ochtend. Dus rustig opgestaan, ontbijten met zijn allen. Spelletjes gedaan, buiten wat geravot in de regen. En toen werd het gelukkig toch nog droog. Eerst even een heerlijk broodje knakworst er nog in.

In de duinen was het erg leuk. Sterker nog, het werd zowaar nog geweldig warm tijdens de spelletjes. Gelukkig was er ook een onderdeel met water. FF afkoelen dus. Tot slot met zijn allen op handen en knieën in het zand voor een spelletje “Knock your Socks”. Wie is er het eerst zijn sokken kwijt en moet het speelveld verlaten. Geweldig, zo’n stofboel nadat je zeik-nat was geworden van de zeskamp.

Eenmaal terug op de blokhut het geklieder met water voortgezet met allerlei waterspeeltjes die we op de valreep nog hadden ingeslagen. Iedereen ook meteen weer schoongespoeld.

Ondertussen de barbecues aangestoken en klaar om de frikandellen, kipspiesjes en de hamburgers op te cremeren.

Uiteraard ook weer kampvuur later op de avond. En niets zo leuk als “weerwolven” in het donker en verstoppertje met je zaklamp. Helaas dachten de buren er anders over. Dus om half 1 onze slaapzak maar opgezocht voor een beetje nachtrust.

Nou ja, een beetje………….zondagochtend moesten we kinderen om 9 uur nog wakker maken. Want er was werk aan de winkel. Onze bakker Marijn had bloem, gist en andere ingrediënten klaar liggen. Zelf broodbakken voor je ontbijt dus. Eerst alles tot een soepel deeg kneden. Daarna rond een bamboe stok wikkelen en geduldig met je stok boven het kampvuur wachten tot je broodje klaar was.

Dat duurde dus een tijdje, dus het ontbijt ging langzaam over in brunch.

Laatste middag van het kamp was ondertussen al aangebroken. Potje honkbal gespeeld op het veldje van het naastgelegen klooster. Gekliederd met waterpistolen. De laatste chips, snoep en cola opgemaakt. Natuurlijk nog een potje “weerwolven”  gespeeld. En toen was het 4 uur en druppelde de ouders geleidelijk aan binnen om de kroost weer op te halen.

En zo kwam het kamp langzaam tot een eind.

Voor de broodnodige herinnering kun je natuurlijk eindeloos naar de foto’s gaan zitten kijken, welke je terug kan vinden in het fotoalbum. Alle leuke momenten staan daar wel zo’n beetje op.

Tot de volgende badmintonavond. Fijne vakantie gewenst namens Linda, Marieke en Monique